сряда, 6 август 2008 г.

PWC 2008 Sopot, Bulgaria

Какво e PWC? Paragliding World Cup, казано на кратко. Провежда се на 5 кръга, като всеки кръг се провежда на специално подбрани места. Всяка година няколко места по света се съзтезават да вземат домакинство за един от тези кръгове. 2007 имаше PrePWC в Denizli Турция, по-специално мястото беше Памуккале и в България, Сопот. Имаше и на още едно място, но сега не мога да се сетя къде. Спечели Сопот.



И ето ни на Сопот август 2008ма година. Около 130 пилота от целия свят. Япония, Корея, Китай, Австралия, Нова Зеландия, Русия, Словения, Чехия, Германия, Франция (може би пропускам някоя държава) и разбира се България. Нашите пилоти са Ясен Савов, Орлин Димов, Даниел Димов (съвпадението на имената е случайно), Даниела Димитрова, Свилен Фердинандов, Владимир Нешев, Димитър Вълков. Ясен и Орлин са напред при огромна конкуренция.



Задачите са от порядъка на 60-90 километра. Условията за летена са добри. Като единствено малко притеснява силния северен вятър, който прави някои точки много трудно изпълними. Даже днес (2008.08.06) не се лети поради същия северен вятър. Но това е PWC все пак и класата на пилотите е на ниво, поради което има и много затворили задачите.



Накрая ще ви оставя да се разгледате снимките, които съм направил, а и клипчетата макар да са необработени.

Снимки
Филми

Няма коментари: